Opleiding hbo-verpleegkunde

Werk jij nog niet in de zorg, maar zie jij een carrièreswitch wel zitten?

Opleidingen bij Opella

 

Voor iedereen die zich wil ontwikkelen!

Jij hebt werk- en levenservaring opgedaan waarin je capaciteiten hebt kunnen ontwikkelen die goed van pas komen in de functie van HBO-verpleegkundige. Jij schrikt niet van onvoorspelbare, complexe situaties en neemt graag de regie in handen. Klinkt dit echt als iets voor jou? Opella en Ziekenhuis Gelderse Vallei bieden samen een opleidingstraject aan tot HBO verpleegkundige.

Werken in de zorg is nooit saai of simpel. Cliënten hebben vaak meervoudige problemen. Ook sociale aspecten spelen een grote rol. Daardoor loop je elke dag tegen nieuwe en complexe situaties aan. Situaties die niet iedereen kan overzien. Jij wel.

Enthousiaste uitspraken van huidige deelnemers; “Dit past echt bij mij, ik ga elke dag met plezier naar mijn werk.” en “Ik wist niet dat het vak van verpleegkundige zo veelzijdig is.”

Als HBO-verpleegkundige heb je een centrale, leidende rol. Jij coördineert de zorg, stemt af met de klant/patiënt en hun naasten. Je overlegt met de arts en andere collega’s in de zorg. Je signaleert problemen, pakt deze aan en denkt actief mee over (het verbeteren van) de kwaliteit van zorg. Dit maakt het werk van een HBO-verpleegkundige, of dat nu in de thuiszorg, in het ziekenhuis of op een woonlocatie is, bijzonder boeiend.

De opleiding start jaarlijks in februari aan de Christelijke Hogeschool Ede. Je combineert werken en leren, waarbij je een vaste dag in de week hebt voor je opleiding. Daarnaast werk je direct 24 uur per week in de zorg.

4 redenen waarom jij wilt werken & leren bij Opella

  • Helpenden en verzorgenden worden opgeleid in onze
    eigen Opella Academie
  • Je wordt breed opgeleid: je volgt een opleidingsroute langs verschillende zorgconcepten van Opella
  • Een leermeester ondersteunt bij jouw leerproces
  • Hbo-v zij-instromers leiden we op in samenwerking met
    Ziekenhuis Gelderse Vallei

“Dit past echt bij mij, ik ga elke dag met plezier naar mijn werk. Ik wist niet dat het vak van verpleegkundige zo veelzijdig is.”

Deze opleiding is een samenwerking tussen:

Ziekenhuis Gelderse Vallei
Logo Opella

Veelgestelde vragen:

Voldoe ik aan de instroomcriteria voor deze opleiding?
    •  Je hebt een hbo- of wo-diploma en;
    •  Je hebt  minimaal 5 jaar werkervaring
Hoe ziet mijn contract eruit?

Contract van 28 uur waarvan 40 weken per jaar 4 uur compensatie voor school (m.u.v. de schoolvakanties). Je werkt dus nog 24 uur in de praktijk. (Zelfstudie is gemiddeld 10-12 uur per week.)

Welk salaris ontvang ik tijdens de opleiding en na mijn afstuderen?

Je krijgt een leerling salaris op basis van de CAO VVT en een garantiesalaris na afstuderen.

Kom ik in dienst bij Opella of bij Ziekenhuis Gelderse Vallei?

Je komt in dienst van Opella; de periode dat je werkzaam bent bij het Ziekenhuis Gelderse Vallei wordt je gedetacheerd. Je tekent daarom naast je Leerarbeidsovereenkomst ook een detacheringsovereenkoms

Hoe ziet de leerroute eruit?

Jaarlijks rouleer je van leerwerkplek. Je start bij een van beide organisaties, het jaar erna ben je werkzaam bij de andere organisatie.

De leerwerkplekken zijn toenemend in complexiteit tijdens de opleiding. Bij Opella werk je altijd zowel in de verpleegzorg (1e of 2e jaar) als in de thuiszorg (3e of 4e jaar). Organisaties bepalen de plaatsing.

Wat worden mijn werktijden?

Je werkt mee in de onregelmatigheid passen bij de 24 uurs zorg. Je werkt in de regel om het weekend, dag- en avonddiensten en later in de opleiding ook nachtdiensten volgens rooster.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Je volgt de duale verpleegkundige opleiding aan de Christelijke Hogeschool Ede. Dit is modulair opgebouwd onderwijs met 1 reguliere lesdag in de drie weken. Daarnaast is er speciaal voor deze keten opleiding een aanbod met lessen verzorgd uit de praktijk en wordt er extra les gegeven in Anatomie, Fysiologie en Pathologie. We merken dat hier vanuit de zij-instromers vaak behoefte aan is. Daarnaast kom je als groep samen met de Trajectbegeleider en blik je terug op de lessen van de afgelopen weken en de opgedane ervaringen in de praktijk. Zorg in de keten is een steeds terugkerend thema.

 

De ervaring leert dat er naast de lesdagen ongeveer 16-20 uur zelfstudie nodig is om dit traject succesvol af te ronden.

Alles bij elkaar kies je dus voor een meer dan fulltime programma. Dit vraagt een goede balans tussen prive-werk-studie én plannen en organiseren.

Krijg ik een vergoeding voor studie- en reiskosten?
  • Wij betalen de studiekosten = lesgeld en boeken/leermiddelen
  • Reiskosten naar de school worden niet vergoed. Woon-werk verkeer wel.

Heb je vragen of wil je meer informatie?

Neem contact op via lerenenontwikkelen@opella.nl

Vragen of meer informatie?

Heb je vragen of wil je meer informatie?

Neem contact op via opleiding@opella.nl