Werken bij Opella

Werken bij Opella, dat  is werken vanuit vakkennis én werken vanuit het hart. We zijn hartelijk, duidelijk, betrouwbaar en durven keuzes te maken, vanuit de wens om mensen de best mogelijke zorg te bieden. 

Dit is Opella

Wij willen dat mensen hun eigen leven kunnen leiden. Opella ondersteunt met vakkennis en vanuit het hart. Met 1750 medewerkers en 600 vrijwilligers zijn we er jaarlijks voor zo’n 6200 klanten. Mensen die zelfstandig wonen, bij Opella wonen of tijdelijk bij ons verblijven. Met zorg en ondersteuning in de wijk, in onze verpleeghuizen, revalidatielocaties en seniorenappartementen en ook met hulp bij het huishouden, maatschappelijke dienstverlening, dagbesteding of zorg in de laatste levensfase. Wij werken met elkaar samen voor onze klanten.

 

Vooruitgang zien bij onze mensen; als ze bijvoorbeeld lopend zonder hulpmiddel weer naar huis gaan. Dat geeft mij veel voldoening.”

Het verhaal van Gwen

Bij ons werken mensen aan hun herstel met een intensief programma. Dit kan zijn na een operatie of andere ziekenhuisopname. Mensen revalideren om weer terug te kunnen naar huis. Wij motiveren en stimuleren mensen om zelf te doen wat zij zelf kunnen. Ze revalideren namelijk om weer terug te kunnen naar huis. We werken intensief samen, als professionals, met de klant en met familie. Als verzorgende houd ik goed de gezondheid van mensen in de gaten. Ik geniet ervan om vooruitgang te zien: mensen die bijvoorbeeld lopend weer naar huis gaan. Daar doen we het samen voor.

Domeinoverstijgend werken

Ouderen met een kwetsbare gezondheid kunnen dankzij de aanpak van Opella langer het leven blijven leven zoals ze dat willen, in hun eigen omgeving. Eén contactpersoon -de arrangeur- coördineert samen met de klant en naasten zorg én welzijn. Deze arrangeur is bijvoorbeeld een wijkverpleegkundige of casemanager dementie. Medewerkers van Opella willen écht snappen wat iemand nodig heeft om zijn of haar eigen leven te kunnen leiden. Als Opellamedewerker kijk je anders naar dagelijkse uitdagingen. We kijken over de domeinen van de zorg heen. De klant is het uitgangspunt en we maken gebruik van de budgetten uit de Wet Langdurige Zorg, Zorgverzekeringswet en de Wmo. Uit landelijk onderzoek blijkt dat klanten, naasten en medewerkers positief zijn over deze domeinoverstijgende manier van werken. 

Locaties

Ben je nieuwsgierig naar onze locaties? Wonen bij Opella is met zorg wonen zoals thuis. Opella heeft locaties voor intensieve zorg, senioren appartementen met zorgurgentie, verpleeghuizen en palliatieve zorg in hospice Bennekom en Lunteren. 

 

baronie_-_header2

de Baronie

Verpleeghuis in Bennekom

honskamp_-_headerfoto

de Honskamp

Verpleeghuis in Lunteren

metje_-_header

Metje

Verpleeghuis in Harskamp

Word ook vrijwilliger

Vrijwilligers zijn belangrijk in het leven van onze klanten en hun naasten. Dat geldt voor mensen die bij Opella wonen of die in hun eigen huis ondersteuning kunnen gebruiken. Je ondersteunt de klant samen met zijn/haar familie en vrienden. Met elkaar maak je het mogelijk dat mensen zoveel mogelijk hun eigen leven kunnen leiden. De professionele zorg van Opella is daarop aanvullend. Ben je jong of oud, beschikbaar voor een uur, een dagdeel of zelfs veel meer. Jouw helpende hand is voor mensen van onschatbare waarde. 

Meld je nu aan!

Over de Opella-medewerkers 

Betrouwbaar Als professional van Opella ben ik betrouwbaar in mijn kennis en kunde. Ik heb up to date kennis, volg de ontwikkelingen op mijn vakgebied en pas deze toe. Van mij kun je op aan en dit verwacht ik ook van mijn collega’s.

Duidelijk Ik ben duidelijk in mijn eigen communicatie naar collega’s en naar klanten en hun omgeving. Ik span me, bij het vervullen van klant-behoeften, in om mensen helder te maken waar ze aan toe zijn. 

Durf Bij Opella neem en krijg ik de ruimte om te doen wat nodig is voor klanten en hun omgeving. Ik kijk anders met hen naar situaties. Ik durf daarbij keuzes te maken die niet voor de hand liggen en zoek grenzen op als dit nodig is.

Hartelijk Ik sta dicht bij mensen en ben geïnteresseerd in hun verhaal. Door te luisteren kan ik nog beter invulling geven aan mijn werk. Ik ben er als het nodig is; als professional, als collega en als mens. 

Wist je dat? 

  • Je in de meeste gevallen bij ons direct een vast contract krijgt? 
  • Je vele opleidings- en doorgroeimogelijkheden bij ons hebt? 
  • Wij sinds 2020 op verzorgend en verpleegkundig niveau met leermeesters werken? Zij helpen bij de begeleiding van leerlingen in de praktijk.   
  • Klanten ons gemiddeld beoordelen met een 8.3? 

Waar kom je te werken?

Zelfstandig wonen of wonen zoals thuis. Dat willen wij voor al onze klanten. Ook als ze intensieve zorg nodig hebben. Wij bieden alle zorg in de keten: bij klanten die zelfstandig wonen en bij mensen die bij Opella wonen of tijdelijk verblijven! Jij hebt dus alle keus om te werken op een plek die bij jou past of te ontdekken wat het beste bij jou past. Of je nu kiest voor werken in de wijk, in het verpleeghuis, bij dagbesteding, revalidatie, observatie en diagnostiek. Overal werk jij vakkundig en vanuit je hart. Dat geldt uiteraard ook voor onze stafmedewerkers.

Bekijk alle locaties van Opella.

Wil jij werken bij Opella? Ga dan snel naar onze vacatures.