Bestuurder André loopt een dagje mee in het hospice

Geplaatst op: maandag 11 december 2023

Bestuurder André loopt mee

Sinds december 2021 is André Kok de nieuwe bestuurder van Opella. In zijn eerste periode bij Opella heeft André bij alle onderdelen meegelopen met een collega. In ons personeelsblad vertelde hij dat hij dit erg leuk vond om te doen, onder andere omdat hij zelf geen zorgachtergrond heeft en deze meeloopmomenten hem veel gevoel geven waar het bij Opella om gaat. André moedigde andere Opella collega’s aan om hem een keer uit te nodigen ook met hen mee te lopen wanneer hun dit leuk lijkt. Zo is het ontstaan dat André iedere maand gaat meelopen met een van onze collega’s. Deze keer liep André mee in het hospice. Lees hier hoe hij dit heeft ervaren!

‘Meelopen blijft soort van hobby van me, ook al voel ik me elke keer weer klungelig als ik niet al te actief mee kan doen. Ik leer er enorm veel van. Het geeft me gevoel bij wat we als Opella allemaal doen.

Deze keer loop ik mee in het hospice Bennekom. Samen met palliatief verpleegkundige Hanneke loop ik door het ochtendprogramma. Wat is ook dit weer een bijzondere ervaring. De enorme gedrevenheid om voor de mensen in de laatste dagen van hun leven van betekenis te kunnen zijn. Dat is wat het hele team drijft. De sfeer is goed. Contacten met cliënten zijn waardevol.

Wat me vooral opvalt, is het verschil tussen de momenten op de kamers en de bezigheden op de gang of achter de schermen. Bij de cliënten is er rust en alle tijd. Maar zodra we achter de schermen komen, is het een heel dynamische afdeling. Er gebeurt van alles, planningen wijzigen, de arts komt later, wellicht komt er nog een nieuwe cliënt, pompen worden klaar gemaakt, etc. Een drukte van belang. En toch, op het moment dat we op een kamer zijn, is Hanneke er voor de volle honderd procent voor meneer of mevrouw.

Rust uitstralen en geven terwijl er van alles tegelijk gebeurt. Er voor de volle 100% voor iedereen zijn. Dat probeer ik in mijn werk ook. Of dat lukt? Dat mogen anderen beoordelen.

Hanneke en team Hospice, bedankt voor deze ervaring.’

 

Meer meeloopverhalen van André of verhalen van andere collega’s lezen? Klik hier.