Bestuurder André loopt een dagje mee met logopedisten Petra en Lise

Geplaatst op: donderdag 16 februari 2023

Bestuurder André loopt mee

Sinds december 2021 is André Kok de nieuwe bestuurder van Opella. In zijn eerste periode bij Opella heeft André bij alle onderdelen meegelopen met een collega. In ons personeelsblad vertelde hij dat hij dit erg leuk vond om te doen, onder andere omdat hij zelf geen zorgachtergrond heeft en deze meeloopmomenten hem veel gevoel geven waar het bij Opella om gaat. André moedigde andere Opella collega’s aan om hem een keer uit te nodigen ook met hen mee te lopen wanneer hun dit leuk lijkt. Zo is het ontstaan dat André iedere maand gaat meelopen met een van onze collega’s. Deze keer liep André mee met onze logopedisten Petra en Lise. Lees hier hoe hij dit heeft ervaren!

“Vrijdagochtend 12 februari liep ik mee met de collega’s van logopedie, Petra en Lise. Wat was het weer indrukwekkend. Wat hebben deze collega’s een geduld.

Wat me raakte was het moment waarop een van onze revalidanten na drie maanden op sondevoeding te hebben geleefd voor het eerst weer zelf een hap doorslikte. Bij slikken denk ik nooit na. Deze man had zijn volle aandacht erbij nodig en het kostte hem zichtbaar energie om een hap vla door te slikken. Deze revalidant bleek een duidelijk doel voor ogen te hebben: weer een frietje te kunnen eten bij de McDonalds. Dat klinkt niet gezond maar is wel zeer inspirerend.

Een ander mooi moment was tijdens een groepssessie. Hier was het doel om mensen duidelijk ‘ja’ en ‘nee’ te laten zeggen. Het geduld wat mijn collega hierbij opbracht en de blijdschap bij de klanten toen het lukte zijn voor mij inspiratie om mijn werk als bestuurder te kunnen doen.”

 

Meer meeloopverhalen van André of verhalen van andere collega’s lezen? Klik hier.