Maak kennis met onze medewerker Servicepunt Jos van Beek

Geplaatst op: maandag 12 december 2022

Jos van Beek is 63 jaar en werkt inmiddels al 24 jaar bij Opella. Ze is begonnen als vrijwilliger in het winkeltje van verpleeghuis de Halderhof in Bennekom. Daar werd ze gevraagd om te solliciteren op de vacature van receptioniste voor de locties Halderhof en Breukelderhof. Wat leuk dat ze dat vragen! Jos twijfelde geen moment en zat vervolgens met veel plezier achter de balie. Toen Opella ging verhuizen naar de Galvanistraat, verhuisde Jos mee en ging zij aan het werk bij het Opella Servicepunt.

Wat houdt het werk precies in?
Jos werkt nu twaalf jaar bij het Servicepunt, samen met nog vijf andere collega’s. Ze start om 08:30 uur de dag en beantwoord alle mailtjes en telefoontjes die binnen komen via het algemene telefoonnummer. Jos zegt zelf: “Wij zijn de voordeur van Opella”. De vragen die bij het Servicepunt binnenkomen zijn heel divers, van cliënten die vragen hoe laat ze gedoucht worden, mantelzorgers die bellen met vragen over hun ouders, tot eigen collega’s die een vraag hebben en doorverbonden willen worden. Daarnaast behandeld het servicepunt alle aanvragen voor de thuiszorg en transfers vanuit ziekenhuizen en zijn ze behulpzaam bij alarmering.

Wat vind je zo leuk aan je werk?
“Je weet van tevoren nooit wat er op een werkdag op je pad komt qua vragen en of mensen die je telefonisch spreekt blij zijn of juist boos. Je moet snel kunnen schakelen!” Elke dag is verassend en Jos is er goed in om voor mensen een oplossing te bedenken en zo met een goed gevoel het gesprek af te kunnen sluiten. “Het is bijzonder hoe blij mensen zijn dat er naar hun geluisterd wordt. Ze worden vaak van het kastje naar de muur gestuurd. Mensen voelen zich gehoord door het Servicepunt.” Als mensen tevreden zijn en zich geholpen voelen sluit Jos om 17:00 uur de dag met een tevreden gevoel af.

Hoe is de sfeer in jullie team?
“De sfeer binnen ons team is super goed! We zijn allemaal heel erg verschillend en dat maakt het ook zo leuk. We zitten wekelijks natuurlijk vele uren met elkaar samen en daardoor delen we onderling veel met elkaar. Dat schept toch een grote vertrouwensband met elkaar, en dat is een belangrijk fundament voor de afdeling.”

Wat zijn jouw persoonlijke eigenschappen?
Jos is positief, grappig en kan goed relativeren. “Ik maak vaak ergens een grapje van. Een eigenschap die heel fijn kan zijn, maar voor een ander misschien soms ook wat frustrerend. Hier probeer ik mij dan ook wel van bewust te zijn.” Jos is een dame die positief in het leven staat.

Leuke weetjes over Jos:

  • Jos is dol op strandvakanties. Het liefste gaat ze samen met haar man naar Spanje of Griekenland. Ook heeft ze een vriendin waar ze prachtige reizen mee maakt, bijvoorbeeld naar India en Ethiopië.
  • Jos heeft drie kinderen en zes kleinkinderen. Ze is dol op haar kleinkinderen.
  • Haar favoriete maaltijd is Italiaans eten en sushi, maar een heerlijke Hollandse pot slaat ze ook niet af!
  • Jos leest graag thrillers en in de winter vindt ze het heerlijk om legpuzzels met wel 1000 stukjes te maken.
  • Jos kijkt graag naar Netflix series, zoals Zweedse misdaad series.
  • Haar favoriete muziek is hardrock en Metallica, maar ook kan ze genieten van een mooi stukje klassieke muziek!
  • Jos heeft een kater en een poes die Joseph en Maria heten. Ze komen namelijk uit een stal 😉
  • Het levensmotto van Jos is: Wat je oogst dat zaai je!

 

Ook op zoek naar een leuke baan bij Opella?