Bestuurder André loopt een dagje mee met huishoudelijk medewerker Lies

Geplaatst op: donderdag 8 september 2022

Bestuurder André loopt mee

Sinds december 2021 is André Kok de nieuwe bestuurder van Opella. In zijn eerste periode bij Opella heeft André bij alle onderdelen meegelopen met een collega. In ons personeelsblad vertelde hij dat hij dit erg leuk vond om te doen, onder andere omdat hij zelf geen zorgachtergrond heeft en deze meeloopmomenten hem veel gevoel geven waar het bij Opella om gaat. André moedigde andere Opella collega’s aan om hem een keer uit te nodigen ook met hen mee te lopen wanneer hun dit leuk lijkt. Zo is het ontstaan dat André iedere maand gaat meelopen met een van onze collega’s. Deze keer liep André mee met onze huishoudelijk medewerker Lies. Lees hier hoe hij dit heeft ervaren!

‘Zoals elke maand, liep ik in augustus mee met een van de Opella collega’s. Dit keer was het Lies, een collega die al jaren met veel plezier bij Opella werkt. Het was een bloedhete zomerdag maar dat mocht de pret niet drukken. Voorzien van een sopje en een doek mocht ik ervoor zorgen dat de familie Jacobs weer een schoon huis had. Ook met de stofzuiger en de dweil ben ik aan de slag geweest.

Maar goed, het ging niet alleen om het schoonmaken van de woning. Wat me het meest bij is gebleven was de vertrouwensband die Lies met de familie Jacobs heeft. Tussen het werken door bespreken ze van alles. De relatie die er is tussen klant en medewerker, is ongelofelijk waardevol. Mensen kunnen hun verhaal kwijt, bespreken moeilijkheden en leuke ervaringen en zorgen zo dat er een structuur is die helpt om het leven te kunnen blijven leven.

En dan nog wat. Over leiderschap gesproken. Naderhand kreeg ik van Lies een appje dat zij en mevrouw Jacobs het erg leuk hadden gevonden. En toen nog een appje dat ik m’n best had gedaan, maar of ik de volgende keer ook even tussen de kussens van de bank wilde stofzuigen omdat daar best wat rommel kan liggen. Kijk, Lies heeft het begrepen: zij is de vakvrouw. Ze verstaat haar vak én ze spreekt anderen aan om het een volgende keer nog beter te doen. Dat vind ik echt erg mooi.’

 

Meer meeloopverhalen van André of verhalen van andere collega’s lezen? Klik hier.