Bestuurder André loopt een dagje mee met woonassistentes Petra en Diana

Geplaatst op: maandag 5 juni 2023

Bestuurder André loopt mee

Sinds december 2021 is André Kok de nieuwe bestuurder van Opella. In zijn eerste periode bij Opella heeft André bij alle onderdelen meegelopen met een collega. In ons personeelsblad vertelde hij dat hij dit erg leuk vond om te doen, onder andere omdat hij zelf geen zorgachtergrond heeft en deze meeloopmomenten hem veel gevoel geven waar het bij Opella om gaat. André moedigde andere Opella collega’s aan om hem een keer uit te nodigen ook met hen mee te lopen wanneer hun dit leuk lijkt. Zo is het ontstaan dat André iedere maand gaat meelopen met een van onze collega’s. Deze keer liep André mee op locatie de Honskamp in Lunteren, met woonassistentes Petra en Diana. Lees hier hoe hij dit heeft ervaren!

‘Extra vroeg mijn bed uit, want vandaag loop ik mee op de Honskamp. De woonassistentes zitten al met de koffie op me te wachten. Ik zal meelopen met Petra en Diana. Ze zijn duidelijk in wat ze van mij verwachten: “We laten je alles doen.” Geen uitzonderingen omdat ik toevallig de bestuurder ben. En zo hoort het ook. Dat betekent dus dat ik vandaag bedden opschud, ramen zeem, toiletten schoonmaak, vloeren dweil enz.

Het team is nog niet zo lang geleden overgegaan op het dagelijks (kort) schoonmaken van alle kamers in plaats van een keer per week uitgebreid langs te komen. Het was even wennen, maar het blijkt uiteindelijk veel prettiger en schoner te zijn voor de bewoners. Zo zie je maar dat je altijd weer kan kijken of je je werk slimmer in kan richten.

Wat mij opvalt is hoe verschillend de doelgroepen binnen Opella kunnen zijn. Vorig jaar heb ik een keer meegelopen op de derde verdieping van de Honskamp en ook op alle andere locaties van Opella. Op de afdeling waar ik nu meeloop zijn cliënten nog relatief vitaal. Dat maakt ook het contact met die mensen heel anders dan dat ik bijvoorbeeld op een PG afdeling meemaak.

En ja, niet alleen afdelingen zijn anders, elk individu is anders. Dat is boeiend. Zo kom ik bij een man van wie zijn interne thermostaat kennelijk anders afgesteld is dan de mijne. Zijn verwarming staat deze mooie lentedag op 35 Celsius, hij ligt onder vier dekens en ligt bovendien op een elektrische deken. De tropen in Lunteren, zeg maar. Bijzonder is wel dat hij vervolgens in zijn korte mouwen naar buiten loopt.

Ach, vandaag heb ik geen extra verwarming nodig. Schoonmaken is fysiek hard werken. Daar krijg je het vanzelf warm van.
Dank Petra en Diana voor het meelopen. Ik vond het erg leuk!’

 

Meer meeloopverhalen van André of verhalen van andere collega’s lezen? Klik hier.