Bestuurder André loopt een dagje mee met verzorgende Willeke

Geplaatst op: maandag 28 augustus 2023

Bestuurder André loopt mee

Sinds december 2021 is André Kok de nieuwe bestuurder van Opella. In zijn eerste periode bij Opella heeft André bij alle onderdelen meegelopen met een collega. In ons personeelsblad vertelde hij dat hij dit erg leuk vond om te doen, onder andere omdat hij zelf geen zorgachtergrond heeft en deze meeloopmomenten hem veel gevoel geven waar het bij Opella om gaat. André moedigde andere Opella collega’s aan om hem een keer uit te nodigen ook met hen mee te lopen wanneer hun dit leuk lijkt. Zo is het ontstaan dat André iedere maand gaat meelopen met een van onze collega’s. Deze keer liep André mee met onze verzorgende Willeke. Lees hier hoe hij dit heeft ervaren!

‘Woensdagavond. Meelopen met Willeke in de wijk in Wageningen. In mijn agenda staat: “Zorg dat je vooraf gegeten hebt.” Best vroeg, eten om 16.00 uur. Verzorgende Willeke staat met een fiets op me te wachten. Op deze heerlijke zomeravond leggen we heel wat kilometers af. Dat de batterij van mijn fiets er halverwege mee stopt, kan de pret niet drukken. Willeke fietst sowieso niet-elektrisch. Super gezond.

We komen bij heel wat mensen over de vloer. Dat is het mooie van wijkverpleging. Elke cliënt is zo totaal anders. Ieder heeft zijn eigen verhaal. En wat ik dan heel bijzonder vind, is dat ik tijdens de route van zo’n tien mensen hun levensverhaal te horen krijg. Niet dat ik erom vraag maar mensen vertellen het spontaan. In al hun kwetsbaarheid schromen ze niet om hun hoogte- of dieptepunten te delen met een vreemde.

Ja, een vreemde ben ik natuurlijk wel. Meerdere malen krijg ik de vraag of ik een nieuwe medewerker van het team ben. “Nee, ik werk op kantoor” is dan meestal mijn antwoord. Maar wat geniet ik ervan om te zien waar het bij Opella om gaat: zorg en ondersteuning aan kwetsbare mensen.

Mooi om te zien ook hoe Willeke haar rol invult en hoe blij cliënten met haar hulp zijn. Menig cliënt steekt, zonder dat zij het merkt, een duim op en zegt zachtjes tegen mij over Willeke: “Dat is een goeie, hoor”.

 

Meer meeloopverhalen van André of verhalen van andere collega’s lezen? Klik hier.