Maak kennis met onze verzorgende IG Sanne

Geplaatst op: dinsdag 30 augustus 2022

Sanne Davelaar is 20 jaar oud en woont in Uddel. Sinds begin december 2019 is zij werkzaam in de thuiszorg Harskamp bij Opella. Haar derdejaars stage voor de opleiding verzorgende IG heeft ze gevolgd bij Opella, daarna is ze hier blijven werken omdat het ‘o, zo leuk is in de thuiszorg!’  Waarom? Dat vertelt Sanne je graag!

Een dorpsgevoel krijg ik in de thuiszorg, dat vind ik zo leuk.
Harskamp is echt een dorp, dat merk je ook aan de inwoners. Het zijn allemaal leuke mensen en het is hier altijd gezellig. Iedereen is in voor een praatje. Ik heb er bewust voor gekozen om in de thuiszorg te gaan werken. In de thuiszorg heb je namelijk echt de tijd voor je cliënten, je bent er op dat moment voor díe ene persoon en dat is degene waar ik mijn aandacht en tijd aan besteed. Ik vind het zo leuk om iemand zijn huis binnen te stappen, met al hun eigen spulletjes op hun eigen plekje, waar mensen soms al jaren wonen.

De uitdaging in de thuiszorg ligt voor mij in het verschil in cliënten.
Iedere dag heb je een andere rit met andere cliënten, en daarmee zie je dus ook verschillende ziektebeelden. Zo zijn er cliënten met beginnende dementie, mensen met somatische problemen maar komen we ook bij cliënten die net uit het ziekenhuis zijn ontslagen en thuis verder kunnen revalideren met onze hulp. Ik vind het heel fijn om van toegevoegde waarde te zijn voor al deze mensen!

Ons team is hecht.
Hoewel we elkaar niet altijd evenveel zien, weten we van elkaar dat we áltijd op elkaar kunnen terugvallen. Soms heb je gewoon van die dagen, dat het allemaal niet wil. Dan mag je zeker je frustraties uiten en even lekker zeuren tegen je collega’s, dat lucht vaak op! Daarna herpakken we ons en gaan we gewoon door. We zien
elkaar regelmatig na onze diensten, dan rapporteren we nog even op kantoor en kletsen we even bij.

Moeilijke situaties maak ik ook wel eens mee.
Toen ik nog in mijn stageperiode zat, kwam ik bij een vrouw thuis die telkens weg viel. Ik had nog niet zoveel ervaring en je staat er op zo’n moment wel alleen voor, dat vond ik wel lastig. Achteraf is het een goede leerschool geweest en word je van zulke situaties heel zelfstandig. En op deze momenten kan ik altijd bij mijn collega’s om hulp vragen. Maar gelukkig maak ik vaker leuke situaties mee. Ik bouw echt een band op met de cliënten en we halen onderling grapjes uit met elkaar.

Waar ik mezelf zie over 10 jaar?
Nog steeds werkend in de thuiszorg, en hopelijk ben ik dan getrouwd en heb ik een gezinnetje! Ik heb voor nu geen behoefte om verder te leren omdat er voor mij nog voldoende uitdaging zit in mijn werk. Daar wordt ook geen druk op uitgeoefend, maar mocht die behoefte er ooit zijn dan weet ik dat er voldoende doorgroeimogelijkheden zijn bij Opella. Naast het verlenen van zorg heb ik nu ook de teamrol “organisatie”. Dat betekent bijvoorbeeld dat ik de Opella auto beheer en daarvoor alles regel. En als er nieuwe collega’s komen, heb ik na de eerste twee weken een kort gesprekje over hoe het gaat, waar ze tegenaan lopen en of ik ze nog ergens bij kan helpen. Dit geeft voor mij voor nu meer dan voldoende uitdaging!

Inmiddels is Sanne klaar voor een nieuwe uitdaging. In september start zij via Opella met de opleiding verpleegkunde.
Ben jij ook toe aan een leuke, uitdagende baan in de (thuis)zorg bij Opella?